baner

Jadłospis

06.01.2025 – 10.01.2025

Poniedziałek 06.01.25
Święto Trzech Króli
Wtorek 07.01.25

Śniadanie: Bułka pszenna (1), masło (4), szynka wieprzowa, sałata zielona, ogórek świeży, kawa zbożowa na mleku (1,4), Przekąska kiwi

Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami zabielana (2,4), makaron z kurczakiem i szpinakiem (1,3), kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Weka (1), masło (4), twaróg ze szczypiorkiem (4), papryka świeża, napar z owoców leśnych

Środa 08.01.25

Śniadanie: Zupa mleczna z pszenicą miodową (1,4,13), graham (1), masło (4), Przekąska gruszka

Obiad: Zupa grysikowa z warzywami (1,2), kotlet schabowy panierowany (1,3), ziemniaki, buraczki pieczone z ziołami, kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Jabłko, mandarynka (14), herbatnik (1,3,4)

Czwartek 09.01.25
Śniadanie: Pieczywo pszenno – żytnie (1), masło (4), jajecznica na maśle ze szczypiorkiem (3,4), rzodkiewka, kakao (4,11), Przekąska papryka świeża

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem zabielana (2,4), gulasz wołowy (1,4), kasza jęczmienna (1), fasolka szparagowa, kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Babka piaskowa (1,3,4), napar z mięty

Piątek 10.01.25

Śniadanie: Weka (1), masło (4), kiełbasa krakowska, sałata zielona, ogórek świeży, kawa zbożowa na mleku (1,4), Przekąska banan

Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami zabielana (2,4), pyzy ziemniaczane z nadzieniem mięsnym (1,3), kapusta kiszona zasmażana (1), kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Graham (1), masło (4), ser żółty (4), sałata zielona, pomidor, herbata z cytryną (14)

 Jadłospis może ulec zmianie

Alergeny:

  1. gluten 2. seler 3.jaja 4. mleko 5. ryby 6. gorczyca 7. soja 8. dwutlenek siarki 9. sezam 10. orzeszki ziemne 11. kakao 12. truskawki 13.miód 14.cytrusy

 

 

13.01.2025 – 17.01.2025

Poniedziałek 13.01.25

Śniadanie: Bułka razowa (1), masło (4), szynka wieprzowa, sałata zielona, rzodkiewka, kakao (4,11), Przekąska jabłko

Obiad: Zupa porowa z ziemniakami zabielana (2,4), gołąbki z mięsem bez zawijania w sosie pomidorowym (1,4), kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Pomarańcza, marchew, paluch kukurydziany

Wtorek 14.01.25

Śniadanie: Rogal maślany (1), masło (4), dżem truskawkowy (12), kawa zbożowa na mleku (1,4), Przekąska mandarynka

Obiad: Żurek z jajkiem zabielany (1,2,3,4), filet z mintaja panierowany (1,3,5), ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka (4), kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Pieczywo pszenno-żytnie (1), masło (4), wędlina drobiowa, sałata zielona, pomidor, napar z lipy i imbiru

Środa 15.01.25
 

Śniadanie: Weka (1), masło (4), polędwica drobiowa, sałata zielona, pomidor, kawa zbożowa na mleku (1,4), Przekąska kiwi

Obiad: Zupa brokułowa z płatkami żytnimi żytnimi zabielana (1,2,4), łazanki z mięsem i kapustą (1,3), kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Jogurt owocowy (4,12), wafel ryżowy

 

 Czwartek 16.01.25

Śniadanie: Bułka pszenna (1), masło (4), ser żółty wędzony (4), sałata zielona, papryka świeża, kakao (4,11), Przekąska pomidorki koktajlowe

Obiad: Rosół z lanym ciastem (1), gulasz wieprzowy z warzywami, ziemniaki, kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Banan, mandarynka (14), słomka ptysiowa (1,3)

Piątek 17.01.25

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami zbożowymi o smaku kakaowym (1,4,11), weka (1), masło (4), Przekąska jabłko

Obiad: Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami (1,2), naleśniki z serem i powidłami śliwkowymi (1,3,4), kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Graham (1), masło (4), pasztet wieprzowy, sałata zielona, ogórek kiszony, herbata z cytryną i miodem (13,14)

 Jadłospis może ulec zmianie

Alergeny:

  1. gluten 2. seler 3.jaja 4. mleko 5. ryby 6. gorczyca 7. soja 8. dwutlenek siarki 9. sezam 10. orzeszki ziemne 11. kakao 12. truskawki 13.miód 14.cytrusy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

30.12.2024 – 03.01.2025

Poniedziałek 30.12.24

Śniadanie: Bułka pszenna (1), masło (4), kabanos drobiowy, papryka świeża, kawa zbożowa na mleku (1,4), Przekąska marchew

Obiad: Barszcz ukraiński zabielany (2,4), pyzy drożdżowe z sosem truskawkowym (1,3,4,12), kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Pieczywo pszenno – żytnie (1), masło (4), ser żółty (4), sałata zielona, napar z kwiatów lipy

Wtorek 31.12.24

Śniadanie: Graham (1), masło (4), zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (4), Przekąska jabłko

Obiad: Zupa ryżowa z warzywami (2), pieczeń rzymska wieprzowa (3), ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Gruszka, papryka świeża, kiwi

Środa 01.01.25
NOWY ROK
Czwartek 02.01.25
Śniadanie: Weka (1), masło (4), kiełbasa krakowska, sałata zielona, pomidor, kawa zbożowa na mleku (1,4), Przekąska gruszka

Obiad: Krupnik z kaszy jaglanej zabielany (2,4), eskalopki drobiowe (1,3), ziemniaki, surówka wielowarzywna (kapusta biała, papryka, ogórek świeży, pomidor), kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Mandarynka (14), jabłko, porcja gorzkiej czekolady (4,11)

Piątek 03.01.25

Śniadanie: Pieczywo pszenno – żytnie (1), pasztet drobiowy, papryka świeża, kakao (4,11), Przekąska pomidorki koktajlowe

Obiad: Rosół wołowo – drobiowy z makaronem (1,2,3), zapiekanka ziemniaczana z warzywami i wędliną, ogórek kiszony, kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Kasza manna na mleku z syropem pomarańczowym (1,4,14)

 Jadłospis może ulec zmianie

Alergeny:

  1. gluten 2. seler 3.jaja 4. mleko 5. ryby 6. gorczyca 7. soja 8. dwutlenek siarki 9. sezam 10. orzeszki ziemne 11. kakao 12. truskawki 13.miód 14.cytrusy