Jadłospis
06.01.2025 – 10.01.2025
Poniedziałek 06.01.25 |
Święto Trzech Króli |
Wtorek 07.01.25 Śniadanie: Bułka pszenna (1), masło (4), szynka wieprzowa, sałata zielona, ogórek świeży, kawa zbożowa na mleku (1,4), Przekąska kiwi Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami zabielana (2,4), makaron z kurczakiem i szpinakiem (1,3), kompot wieloowocowy Podwieczorek: Weka (1), masło (4), twaróg ze szczypiorkiem (4), papryka świeża, napar z owoców leśnych |
Środa 08.01.25 |
Śniadanie: Zupa mleczna z pszenicą miodową (1,4,13), graham (1), masło (4), Przekąska gruszka Obiad: Zupa grysikowa z warzywami (1,2), kotlet schabowy panierowany (1,3), ziemniaki, buraczki pieczone z ziołami, kompot wieloowocowy Podwieczorek: Jabłko, mandarynka (14), herbatnik (1,3,4) |
Czwartek 09.01.25 |
Śniadanie: Pieczywo pszenno – żytnie (1), masło (4), jajecznica na maśle ze szczypiorkiem (3,4), rzodkiewka, kakao (4,11), Przekąska papryka świeża
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem zabielana (2,4), gulasz wołowy (1,4), kasza jęczmienna (1), fasolka szparagowa, kompot wieloowocowy Podwieczorek: Babka piaskowa (1,3,4), napar z mięty |
Piątek 10.01.25 |
Śniadanie: Weka (1), masło (4), kiełbasa krakowska, sałata zielona, ogórek świeży, kawa zbożowa na mleku (1,4), Przekąska banan Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami zabielana (2,4), pyzy ziemniaczane z nadzieniem mięsnym (1,3), kapusta kiszona zasmażana (1), kompot wieloowocowy Podwieczorek: Graham (1), masło (4), ser żółty (4), sałata zielona, pomidor, herbata z cytryną (14) |
Jadłospis może ulec zmianie |
Alergeny:
- gluten 2. seler 3.jaja 4. mleko 5. ryby 6. gorczyca 7. soja 8. dwutlenek siarki 9. sezam 10. orzeszki ziemne 11. kakao 12. truskawki 13.miód 14.cytrusy
13.01.2025 – 17.01.2025
Poniedziałek 13.01.25 |
Śniadanie: Bułka razowa (1), masło (4), szynka wieprzowa, sałata zielona, rzodkiewka, kakao (4,11), Przekąska jabłko Obiad: Zupa porowa z ziemniakami zabielana (2,4), gołąbki z mięsem bez zawijania w sosie pomidorowym (1,4), kompot wieloowocowy Podwieczorek: Pomarańcza, marchew, paluch kukurydziany |
Wtorek 14.01.25 |
Śniadanie: Rogal maślany (1), masło (4), dżem truskawkowy (12), kawa zbożowa na mleku (1,4), Przekąska mandarynka Obiad: Żurek z jajkiem zabielany (1,2,3,4), filet z mintaja panierowany (1,3,5), ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka (4), kompot wieloowocowy Podwieczorek: Pieczywo pszenno-żytnie (1), masło (4), wędlina drobiowa, sałata zielona, pomidor, napar z lipy i imbiru |
Środa 15.01.25 |
Śniadanie: Weka (1), masło (4), polędwica drobiowa, sałata zielona, pomidor, kawa zbożowa na mleku (1,4), Przekąska kiwi Obiad: Zupa brokułowa z płatkami żytnimi żytnimi zabielana (1,2,4), łazanki z mięsem i kapustą (1,3), kompot wieloowocowy Podwieczorek: Jogurt owocowy (4,12), wafel ryżowy
|
Czwartek 16.01.25 |
Śniadanie: Bułka pszenna (1), masło (4), ser żółty wędzony (4), sałata zielona, papryka świeża, kakao (4,11), Przekąska pomidorki koktajlowe Obiad: Rosół z lanym ciastem (1), gulasz wieprzowy z warzywami, ziemniaki, kompot wieloowocowy Podwieczorek: Banan, mandarynka (14), słomka ptysiowa (1,3) |
Piątek 17.01.25 |
Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami zbożowymi o smaku kakaowym (1,4,11), weka (1), masło (4), Przekąska jabłko Obiad: Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami (1,2), naleśniki z serem i powidłami śliwkowymi (1,3,4), kompot wieloowocowy Podwieczorek: Graham (1), masło (4), pasztet wieprzowy, sałata zielona, ogórek kiszony, herbata z cytryną i miodem (13,14) |
Jadłospis może ulec zmianie |
Alergeny:
- gluten 2. seler 3.jaja 4. mleko 5. ryby 6. gorczyca 7. soja 8. dwutlenek siarki 9. sezam 10. orzeszki ziemne 11. kakao 12. truskawki 13.miód 14.cytrusy
30.12.2024 – 03.01.2025
Poniedziałek 30.12.24 |
Śniadanie: Bułka pszenna (1), masło (4), kabanos drobiowy, papryka świeża, kawa zbożowa na mleku (1,4), Przekąska marchew Obiad: Barszcz ukraiński zabielany (2,4), pyzy drożdżowe z sosem truskawkowym (1,3,4,12), kompot wieloowocowy Podwieczorek: Pieczywo pszenno – żytnie (1), masło (4), ser żółty (4), sałata zielona, napar z kwiatów lipy |
Wtorek 31.12.24 Śniadanie: Graham (1), masło (4), zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (4), Przekąska jabłko Obiad: Zupa ryżowa z warzywami (2), pieczeń rzymska wieprzowa (3), ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot wieloowocowy Podwieczorek: Gruszka, papryka świeża, kiwi |
Środa 01.01.25 |
NOWY ROK |
Czwartek 02.01.25 |
Śniadanie: Weka (1), masło (4), kiełbasa krakowska, sałata zielona, pomidor, kawa zbożowa na mleku (1,4), Przekąska gruszka
Obiad: Krupnik z kaszy jaglanej zabielany (2,4), eskalopki drobiowe (1,3), ziemniaki, surówka wielowarzywna (kapusta biała, papryka, ogórek świeży, pomidor), kompot wieloowocowy Podwieczorek: Mandarynka (14), jabłko, porcja gorzkiej czekolady (4,11) |
Piątek 03.01.25 |
Śniadanie: Pieczywo pszenno – żytnie (1), pasztet drobiowy, papryka świeża, kakao (4,11), Przekąska pomidorki koktajlowe Obiad: Rosół wołowo – drobiowy z makaronem (1,2,3), zapiekanka ziemniaczana z warzywami i wędliną, ogórek kiszony, kompot wieloowocowy Podwieczorek: Kasza manna na mleku z syropem pomarańczowym (1,4,14) |
Jadłospis może ulec zmianie |
Alergeny:
- gluten 2. seler 3.jaja 4. mleko 5. ryby 6. gorczyca 7. soja 8. dwutlenek siarki 9. sezam 10. orzeszki ziemne 11. kakao 12. truskawki 13.miód 14.cytrusy