baner

Jadłospis

25.09.2023 – 29.09.2023

Poniedziałek 25.09.23
Śniadanie: Pieczywo pszenno – żytnie (1), masło (4), serek bieluch (4), papryka świeża, kakao (4,11), Przekąska banan

Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami zabielana (2,4), rizotto z kurczakiem i warzywami, kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Graham (1), masło (4), szynka wieprzowa, sałata zielona, rzodkiewka, napar z mięty

Wtorek 26.09.23
Śniadanie: Weka (1), masło (4), powidła śliwkowe, kawa zbożowa na mleku (1,4), Przekąska brzoskwinia

Obiad: Krem z pora zabielany (2,4), eskalopki drobiowe (1,3), ziemniaki, surówka z białej kapusty, kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Arbuz, jabłko, marchew

Środa 27.09.23

Śniadanie: Pieczywo razowe (1), masło (4), pasta rybno – jajeczna (3,5), rzodkiewka, kakao (4,11), Przekąska papryka świeża

Obiad: Barszcz biały z ziemniakami zabielany (1,4), domowe knedle ze śliwkami polane masłem (1,2,4), kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Weka (1), masło (4), kiełbasa krakowska, sałata zielona, pomidor, herbata z cytryną

Czwartek 28.09.23
Śniadanie: Bułka pszenna (1), masło (4), ser żółty (4), sałata zielona, ogórek świeży, kawa zbożowa na mleku (1,4), Przekąska marchewka

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem zabielana (1,2,3,4), gulasz wołowo – warzywny (1,4), kasza gryczana, kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Gruszka, brzoskwinia, słomka ptysiowa (1,3,4)

Piątek 29.09.23
Śniadanie: Graham (1), masło (4), filet drobiowy, sałata zielona, pomidor, kawa zbożowa na mleku (1,4), Przekąska jabłko

Obiad: Zupa grysikowa z warzywami (1,2), paluszki rybne (1,3,5), ziemniaki, fasolka szparagowa z wody, kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Koktajl bananowo – mleczny (4), paluch kukurydziany

 Jadłospis może ulec zmianie

Alergeny:

  1. gluten 2. seler 3.jaja 4. mleko 5. ryby 6. gorczyca 7. soja 8. dwutlenek siarki 9. sezam 10. orzeszki ziemne 11. kakao 12. truskawki 13.miód

 

 

02.10.2023 – 06.10.2023

Poniedziałek 02.10.23
Śniadanie: Graham (1), masło (4), polędwica drobiowa, sałata zielona, ogórek kiszony, kawa zbożowa na mleku (1,4), Przekąska gruszka

Obiad: Zupa ryżowa z warzywami (2), kotlety sojowe panierowane (1,3,7), ziemniaki, kapusta czerwona duszona, kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Domowe gofry (1,3,4) z cukrem pudrem, napar z melisy

Wtorek 03.10.23

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami miodowymi (4,13), weka (1), masło (4), Przekąska pomidorki koktajlowe

Obiad: Zupa żurek z ziemniakami zabielany (1,2,4), pieczeń rzymska wieprzowa (3), kasza jęczmienna (1), tarte buraczki z chrzanem,  kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Nektarynka, jabłko, arbuz

Środa 04.10.23
Śniadanie: Weka (1), masło (4), ryba w oleju (5), ogórek świeży, kakao (4,11), Przekąska brzoskwinia

Obiad: Zupa szczawiowa z płatkami żytnimi zabielana (1,2,,4), domowe kopytka z białym serem polane masłem (1,4), surówka z marchewki i brzoskwini, kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Graham (1), masło (4), szynka wieprzowa, sałata zielona, pomidor, napar z lipy i miodu (13)

Czwartek 05.10.23
Śniadanie: Bułka pszenna (1), masło (4), kiełbasa krakowska, sałata zielona, rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku (1,4), Przekąska papryka świeża

Obiad: Rosół z makaronem (1,2,3), bigos z mięsem, ziemniaki, kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Bułka maślana (1), masło (4), napój brzoskwiniowy

Piątek 06.10.23

Śniadanie: Pieczywo pszenno – żytnie (1), masło (4), ser żółty (4), sałata zielona, pomidor, kawa zbożowa na mleku (1,4)

Obiad: Zupa cebulowa z groszkiem ptysiowym zabielana (1,2,3,4), filet drobiowy soute (1), ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Banan, kiwi, marchew

 Jadłospis może ulec zmianie

Alergeny:

  1. gluten 2. seler 3.jaja 4. mleko 5. ryby 6. gorczyca 7. soja 8. dwutlenek siarki 9. sezam 10. orzeszki ziemne 11. kakao 12. truskawki 13.miód

 

 

 

 

 

09.10.2023 – 13.10.2023

Poniedziałek 09.10.23

Śniadanie: Bułka pszenna (1), masło (4), kiełbasa żywiecka, sałata zielona, papryka świeża, kakao (4,11), Przekąska kiwi

Obiad: Zupa barszcz ukraiński zabielany (2,4), ryż z prażonym jabłkiem i cynamonem, kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Graham (1), masło (4), pasta rybno – jajeczna (3,5), ogórek świeży, herbata z cytryną

Wtorek 10.10.23
Śniadanie: Pieczywo pszenno – żytnie (1), masło (4), polędwica drobiowa, sałata zielona, pomidor, kawa zbożowa na mleku (1,4), Przekąska jabłko

Obiad: Zupa grysikowa z warzywami (1,2), kotlet schabowy panierowany (1,3), ziemniaki, sałata zielona z sosem jogurtowo – śmietanowym (4), kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Herbatniki z białym serem (1,3,4), napar z owoców leśnych

Środa 11.10.23
Śniadanie: Weka (1), masło (4), pasztet wieprzowy, ogórek kiszony, kawa zbożowa na mleku (1,4), Przekąska arbuz

Obiad: Zupa krupnik z kaszy jaglanej (2), makaron z indykiem i szpinakiem (1,3), kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Jabłko, gruszka, nektarynka

Czwartek 12.10.23
 

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami owsianymi (1,4), graham (1), masło (4), powidła śliwkowe

Obiad: Zupa krem z soczewicy (2), pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym (1,4), ziemniaki, surówka wielowarzywna (pomidor, ogórek kiszony, papryka świeża), kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Tarta marchew z jabłkiem i imbirem, biszkopt (1,3,4)

Piątek 13.10.23
Śniadanie: Graham (1), masło (4), schab gotowany, sałata zielona, rzodkiewka, kakao (4,11), Przekąska banan

Obiad: Zupa brokułowa z ziemniakami zabielana (2,4), domowe pierogi z mięsem (1,3), kapusta kiszona zasmażana (1), kompot wieloowocowy

Podwieczorek:  Kisiel owocowy, wafel ryżowy

 Jadłospis może ulec zmianie

Alergeny:

  1. gluten 2. seler 3.jaja 4. mleko 5. ryby 6. gorczyca 7. soja 8. dwutlenek siarki 9. sezam 10. orzeszki ziemne 11. kakao 12. truskawki 13.miód