baner

Jadłospis

28.04.2025 – 02.05.2025

Poniedziałek 28.04.25

Śniadanie: Bułka pszenna (1), masło (4), kabanos drobiowy, ogórek świeży, kakao (4,11), Przekąska jabłko

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem zabielana (2,4), łazanki z mięsem i kapustą (1,3), kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Bułka maślana (1), masło (4), sok przecierowy gruszkowo – jabłkowy

Wtorek 29.04.25

Śniadanie: Zupa mleczna z kaszą jaglaną, graham (1), masło (4), Przekąska papryka świeża

Obiad: Krem z pora zabielany (2,4), kotlet schabowy panierowany (1,3), ziemniaki, kapusta czerwona duszona, kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Mandarynka (14), banan, słomka ptysiowa (1,4)

Środa 30.04.25

Śniadanie: Pieczywo pszenno – żytnie (1), masło (4), twaróg ze szczypiorkiem (4), pomidor, kawa zbożowa na mleku (1,4), Przekąska kiwi

Obiad: Zupa ryżowa z warzywami (2), pulpety wieprzowe w sosie musztardowym (1,6), ryż, fasolka szparagowa, kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Graham (1), masło (4), schab gotowany, sałata zielona, pomidor, napar z mięty

Czwartek 01.05.25

Święto Pracy

Piątek 02.05.25

Śniadanie: Pieczywo pszenno – żytnie (1), masło (4), szynka wieprzowa, sałata zielona, papryka świeża, kawa zbożowa na mleku (1,4), Przekąska jabłko

Obiad: Zupa grysikowa z warzywami (1,2), filet drobiowy soute (1), ziemniaki, buraczki czerwone, kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Jabłko, winogrona, pomarańcza (14)

 Jadłospis może ulec zmianie

Alergeny:

  1. gluten 2. seler 3.jaja 4. mleko 5. ryby 6. gorczyca 7. soja 8. dwutlenek siarki 9. sezam 10. orzeszki ziemne 11. kakao 12. truskawki 13.miód 14.cytrusy

 

 

05.05.2025 – 09.05.2025

Poniedziałek 05.05.25

Śniadanie: Graham (1), masło (4), kiełbasa żywiecka, sałata zielona (rzodkiewka), kawa zbożowa na mleku (1,4), Przekąska mandarynka (14)

Obiad: Rosół wołowo – drobiowy z makaronem (1,2,3), jajko sadzone (3), ziemniaki, marchewka z groszkiem (1), kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Weka (1), masło (4), paprykarz szczeciński (5), ogórek kiszony, napar z owoców cytrusowych (14)

Wtorek 06.05.25

Śniadanie: Pieczywo pszenno – żytnie (1), masło (4), ser żółty (4), sałata zielona, pomidor, kakao (4,11), Przekąska gruszka

Obiad: Krem z łuskanego groszku (1), gulasz wołowy (1,4), kluski śląskie (3), kapusta kiszona duszona, kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Deser mleczno

Środa 07.05.25
 

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami wielozbożowymi (1,11), weka (1), masło (4), Przekąska jabłko

Obiad: Zupa barszcz czerwony z ziemniakami zabielany (2,4), kaszotto z kurczakiem i warzywami (1), kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Graham (1), masło (4), pasztet pieczony, papryka świeża, herbata z cytryną (14)

 Czwartek 08.05.25

Śniadanie: Bułka pszenna (1), masło (4), polędwica drobiowa, sałata zielona, papryka świeża, kawa zbożowa na mleku (1,4), Przekąska marchew

Obiad: Zupa kapuśniak ze świeżej kapusty z ziemniakami (1,3,4), naleśniki z białym serem i sosem karmelowym (4), kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Jabłko, mandarynka (14), marchew

Piątek 09.05.25

Śniadanie: Graham (1), masło (4), pasta jajeczna (3), ogórek świeży, kakao (4,11), Przekąska banan

Obiad: Zupa grysikowa z warzywami (2,4)

Podwieczorek: Jabłko, marchew, herbatnik (1,3,4)

 Jadłospis może ulec zmianie

Alergeny:

  1. gluten 2. seler 3.jaja 4. mleko 5. ryby 6. gorczyca 7. soja 8. dwutlenek siarki 9. sezam 10. orzeszki ziemne 11. kakao 12. truskawki 13.miód 14.cytrusy

 

 

 

 

 

14.04.2025 – 18.04.2025

Poniedziałek 14.04.25

Śniadanie: Zupa mleczna z ryżem (4), graham (1), masło (4), Przekąska pomidorki koktajlowe

Obiad: Zupa krupnik z kaszy jęczmiennej zabielana (1,2,4), wołowina gotowana, ziemniaki, kapusta kiszona zasmażana (1), kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Jabłko, marchew, kiwi

Wtorek 15.04.25

Śniadanie: Weka (1), masło (4), szynka wieprzowa, sałata zielona, pomidor, kawa zbożowa na mleku (1,4), Przekąska pomarańcza (14)

Obiad: Zupa barszcz biały z jajkiem zabielany (1,2,3,4), paluszki rybne panierowane (1,5), ziemniaki, ogórek kiszony, kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Graham (1), masło (4), ser żółty (4), sałata zielona, rzodkiewka, napar z owoców leśnych

Środa 16.04.25

Śniadanie: Pieczywo pszenno – żytnie (1), masło (4), twaróg ze szczypiorkiem (4), ogórek świeży, kawa zbożowa na mleku (1,4), Przekąska papryka świeża

Obiad: Zupa krem z soczewicy (2), pieczeń rzymska wieprzowa (3), ziemniaki, surówka z selera i jabłka (2,4), kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Galaretka malinowa z bitą śmietaną (4)

Czwartek 17.04.25
Śniadanie: Bułka pszenna (1), masło (4), kiełbasa szynkowa, sałata zielona, papryka świeża, kakao (4,11), Przekąska jabłko

Obiad: Zupa barszcz ukraiński z ziemniakami zabielany (2,4), gołąbki z mięsem bez zawijania w sosie pomidorowym (1,4), kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Babka wielkanocna (1,3,4), napar z mięty

Piątek 18.04.25

Śniadanie: Pieczywo pszenno – żytnie (1), masło (4), kabanos drobiowy, papryka świeża, kawa zbożowa na mleku (1,4), Przekąska banan

Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami zabielana (2,4), racuchy drożdżowe z cukrem pudrem (1,3,4), kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Weka (1), masło (4), polędwica drobiowa, sałata zielona, pomidor, napar z lipy

 Jadłospis może ulec zmianie

Alergeny:

  1. gluten 2. seler 3.jaja 4. mleko 5. ryby 6. gorczyca 7. soja 8. dwutlenek siarki 9. sezam 10. orzeszki ziemne 11. kakao 12. truskawki 13.miód 14.cytrusy