baner

Jadłospis

20.03.2023 – 24.03.2023

Poniedziałek 20.03.23
Śniadanie:  Pieczywo pszenno – żytnie (1), masło (4), kiełbasa krakowska, sałata zielona, papryka świeża, kawa zbożowa na mleku (1,4), Przekąska jabłko

Obiad: Rosół z makaronem (1,2,3), jajko sadzone (3), ziemniaki, sałata zielona z sosem jogurtowo – śmietanowym (4), kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Kasza manna na mleku (1,4) z syropem malinowym

Wtorek 21.03.23
Śniadanie: Bułka razowa (1), masło (4), ser żółty (4), sałata zielona, rzodkiewka, kakao (4,11), Przekąska banan

Obiad: Zupa pomidorowa z lanym ciastem (1,2,3,4), gulasz wieprzowy (1,4), kasza gryczana, fasolka szparagowa z wody, kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Tarta marchew (4) z jabłkiem, suchy wafel (1)

Środa 22.03.23
Śniadanie: Chałka (1), masło (4), miód (13), kawa zbożowa na mleku (1,4), Przekąska pomidorki cherry

Obiad: Zupa żurek na kiełbasie (1,2,4) z ziemniakami zabielany, ryba w duszona w warzywach (1,5), ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Graham (1), masło (4), filet drobiowy, sałata zielona, ogórek świeży, napar z dzikiej róży

Czwartek 23.03.23
Śniadanie: Pieczywo żytnie z ziarnami (1), masło (4), szynka wieprzowa, sałata zielona, pomidor, kakao (4,11), Przekąska papryka świeża

Obiad: Zupa brokułowa z ziemniakami zabielana (2,4), ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem, kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Bułka pszenna (1), masło (4), jajko na twardo (3), ketchup, napar z melisy

Piątek 24.03.23
Śniadanie: Zupa mleczna (4) z płatkami czekoladowymi (1,11), graham (1), masło (4), Przekąska kiwi

Obiad: Zupa grysikowa z warzywami (1,2), kotlet schabowy (1,5), ziemniaki, ogórek kiszony, kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Pomarańcza, gruszka, słomka ptysiowa (1,4)

 Jadłospis może ulec zmianie

Alergeny:

  1. gluten 2. seler 3.jaja 4. mleko 5. ryby 6. gorczyca 7. soja 8. dwutlenek siarki 9. sezam 10. orzeszki ziemne 11. kakao 12. truskawki 13.miód

 

 

27.03.2023 – 31.03.2023

Poniedziałek 27.03.23
Śniadanie: Pieczywo pszenno – żytnie (1), masło (4), pasztet drobiowy, pomidor, kakao (4,11), Przekąska papryka świeża

Obiad: Barszcz czerwony zabielany (2,4) z ziemniakami, naleśniki z serem i dżemem z owoców leśnych (1,3,4), kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Graham (1), masło (4), kiełbasa krakowska, sałata zielona, ogórek świeży, herbata z cytryną

Wtorek 28.03.23

Śniadanie: Chałka (1), masło (4), powidła śliwkowe, kawa zbożowa na mleku (1,4), Przekąska gruszka

Obiad: Zupa ryżowa z warzywami (2), wołowina gotowana, ziemniaki, marchewka duszona na maśle (4), kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Jabłko, kiwi, marchew

Środa 29.03.23
Śniadanie: Weka (1), masło (4), ser żółty wędzony (4), sałata zielona, papryka świeża, kawa zbożowa na mleku (1,4), Przekąska mandarynka

Obiad: Zupa jarzynowa z płatkami żytnimi zabielana (1,2,4), domowe pierogi z mięsem, kapusta kiszona zasmażana (1), kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Pieczywo żytnie z ziarnami (4), masło (4), ryba w pomidorach, ogórek świeży, napar z mięty

Czwartek 30.03.23
Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (4), weka (1), masło (4), Przekąska jabłko

Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem zabielana (2,4), filet drobiowy soute (1), ziemniaki, buraczki z piekarnika z ziołami, kompot wieloowoocwy

Podwieczorek: Jogurt truskawkowy (4,12), graham (1), masło (4)

Piątek 31.03.23

Śniadanie: Bułka pszenna (1), masło (4), filet drobiowy, sałata zielona, rzodkiewka, kakao (4,11), Przekąska banan

Obiad: Zupa kapuściana ze świeżej kapusty z ziemniakami (2), kiełbasa w sosie pomidorowym (1), makaron (1,3), kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Weka (1), masło (4), pasta jajeczna ze szczypiorkiem (3), napar z lipy i miodu (13)

 Jadłospis może ulec zmianie

Alergeny:

  1. gluten 2. seler 3.jaja 4. mleko 5. ryby 6. gorczyca 7. soja 8. dwutlenek siarki 9. sezam 10. orzeszki ziemne 11. kakao 12. truskawki 13.miód

 

 

 

 

03.04.2023 – 07.04.2023

Poniedziałek 03.04.23

Śniadanie: Graham (1), masło (4), serek almette (4), papryka świeża, kawa zbożowa na mleku (1,4), Przekąska pomidorki cherry

Obiad: Zupa grysikowa z warzywami (1,2), łazanki z mięsem i kapustą (1,3), kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Pomarańcza, jabłko, porcja gorzkiej czekolady (11)

Wtorek 04.04.23
Śniadanie: Bułka maślana (1), masło (4), miód (13), kakao (4,11), Przekąska kiwi

Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami zabielana (2,4), indyk w sosie warzywnym (1,4), ryż na sypko, kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Graham (1), masło (4), kiełbasa szynkowa, sałata zielona, pomidor, napar z owoców leśnych

Środa 05.04.23
Śniadanie: Zupa mleczna z pszenicą miodową (4,13), weka (1), masło (4), Przekąska pomarańcza

Obiad: Zupa krupnik z kaszy jaglanej (2), sznycel mielony wieprzowy (1), ziemniaki, surówka wielowarzywna (pomidor, ogórek kiszony, papryka świeża, kapusta biała), kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Marchew, kiwi, gruszka

Czwartek 06.04.23
Śniadanie: Bułka pszenna (1), masło (4), szynka wieprzowa, sałata zielona, ogórek świeży, kawa zbożowa na mleku (1,4), Przekąska jabłko

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem zabielana (1,2,3,4), domowe kopytka z białym serem polane masłem (1,3,4), surówka z marchewki i jabłka, kompot wieloowocowy

Podwieczorek: Graham (1), masło (4), pasztet wieprzowy, ogórek kiszony, napar z melisy

Piątek 07.04.23
Śniadanie: Pieczywo pszenno – żytnie (1), masło (4), polędwica drobiowa, sałata zielona, rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku (1,4), Przekąska gruszka

Obiad: Rosół z lanym ciastem (1,2,3), filet rybny panierowany (1,3,5), ziemniaki, kapusta czerwona duszona, kompot wieloowocowy

Podwieczorek:  Babka wielkanocna (1,3,4), napar z mięty

 Jadłospis może ulec zmianie

Alergeny:

  1. gluten 2. seler 3.jaja 4. mleko 5. ryby 6. gorczyca 7. soja 8. dwutlenek siarki 9. sezam 10. orzeszki ziemne 11. kakao 12. truskawki 13.miód